Herci
James Van Der Beek

Narodil se v Cheshire v Connecticutu 8. března 1977. Měří 180 cm a váží 61 kg. Je nejstarší ze 3 dětí (Jared – 23 a Julianne – 21), otec je prodavač mobilních telefonů, matka vede fitness studio. Již ve školce zjistili, že trpí dyslexií a proto byl dán do zvláštní třídy. Handicap se nakonec podařilo překonat a stal se vzorným studentem. Byl to vždy sportovec, ale vzhledem ke zranění ho ve 13 letech nevzali do fotbalového družstva. Aby zaplnil velké množství volného času, zapsal se do školního divadelního kroužku, kde dostal hlavní roli ve školním představení s názvem "Grease" (Pomáda). Začalo se mu to líbit, a tak se rozhodl jít do místního dětského divadla v jeho rodném městě. Když bylo Jamesovi 16 let, jeho matka mu na výletě v New Yorku našla agenta. Jako každý začínající herec se objevil v několika reklamách, ale zůstával věrný divadlu. V 17 se mu naskytla příležitost k účinkování v broadwayské hře "Finding the Sun" (Hledání slunce), režiséra E. Albeeho. Tam se naučil mnoho věcí, které později při hraní používal. Každý den po tři měsíce chodil na zkoušky a představení měl v době, kdy nemusel do školy. Potom byl obsazen do hry"Shenandoah" v opeře. Ve filmu se objevil poprvé v roce 1995 v nevýznamné roli ve filmu "Angus", která mu ukázala co to znamená být před kamerou. Pak si zahrál po boku Claire Danes ve „I Love You... I Love You Not“ (Miluji tě... Nemiluji tě) a poté v nezávislém filmu Sklizeň. Již to vypadalo, že se nikdy nedostane do vyšší herecké třídy, ale pak přišel „Dawson's Creek“. James si myslel, že vzhledem ke svému věku (bylo mu 20), není možné aby ho obsadili do role 15-ti letého středoškoláka. Ale producentům se natolik zalíbil, že dostal hlavní roli. O rok později film „Varsity Blues“ prokázal, že James také dobře hraje. Film byl hitem a posílil jeho pozici jako mladé hvězdy. Objevil se ještě ve filmech Scary Movie, Storyteling, Jay a Mlčenlivej Bob vrací úder a Rules of Attraction. Časopisem „People“ byl r. 98 zařazen mezi 50 nejkrásnějších lidí světa.Dawson: „Na natáčení mi vadilo, že jsem se musel třikrát denně holit, abych vypadal mladistvě.“

Osobní info:
Výška: 181 cm
Váha: 61 Kg
Barva očí: modro zelená
Barva vlasů: světlá
Otec: Jim (prodejce telefonů)
Matka: Melinda (bývalá Brodwayská tanečnice, nyní majitelka fitness centra)
Záliby: čtení, spaní, hra na kytaru a sport
Auto: šedo zelená Toyota 4 Runner

Oblíbené:
Kniha: "Portrait of the artist as a young man" od Jamese Joycese
Režiséři: Steven Spielberg, Oliver Stone, Stanley Kubrick
Herci: Marlon Brando, Tom Hanks, Tim Robbins
Film: The Shawnshank Redemption
TV program: The Wonder Years
Hudba: The Dave Matthews Band
Sport: Fotbal, basketbal a baseball
Fotbalový tým: Green Bay Packers
Basebollový tým: New York Yankees
Hokejový tým: New Jersey Devils
Sportovec: Bret Farve
Lahůdka: vanilková zmrzlina
1.Film který viděl: E.T.
1.koncert: Green Day

Filmografie:
2006 - The Plague .... "Tom Russel"
2005 - Three (tv seriál) .... John-O
2005 - Danny Roane: First Time Director (poprodukce) .... James Van Der Beek
2004 - Standing Still .... Simon
2002 - The Rules of Attraction .... Sean Bateman (Německý)
2001 - Texas Rangers .... Lincoln Rogers Dunnison
2001 - Jay and Silent Bob Strike Back (Odplata Jeye a němého Boba) .... producent
2001 - Storytelling (Vypravěč) ...."Graham"
2001 - Texas Rangers (Texas Rangers) ..."Lincoln Rogers Dunnison"
2000 - Scary Movie (Děsnej Biják) ... "Dawson Leery"
1999 - Saturday Night Live: 25th Anniversary - pro TV () .... James Van Der Beek
1999 - Castle in the Sky () ...pouze namluvil
1999 - Varsity Blues (Varsity Blues) ...."Jonathon 'Mox' Moxon"
1999 - Horvest () ...."James Peterson"
1998 - Dawson´s Creek (Dawsonův svět) ...."Dawson Leery"
1996 - I love You, I love you not (Mám tě rád, nemám tě rád) .... "Tony"
1995 - As the World Turns () ..."Stephen Anderson"
1995 - Angus (Angus) ...."Rick Sandford"


Katie Holmes

Kate Noelle Holmes se narodila 18. prosince 1978 v Toledu (stát Ohio) v rodině právníka Martina a hospodyně Kathleen. Katie je nejmladší z rodiny – má ještě bratra a tři sestry. Popis: ořechové oči, hnědé vlasy, výška 172 cm, váha 50 kg. Již na střední škole se začala věnoval divadlu. Byla velmi talentovaná a pochopila, že chce-li uspět, musí začít jednat. Vydala se tedy do New Yorku na národní shromáždění modelů a talentů. Tam se setkala s manažerem talentů, který jí řekl, aby se vydala do Los Angeles na natáčení pilotního dílu k novému seriálu. „Toledo je jen o trochu větší než Capeside, ale je dost podobné. Jsem holka z malého města, stejně jako Joey. Na střední škole jsem také neměla kluka. Byla jsem trochu uličnice a také nejmladší z rodiny, takže jsem si myslela, že vím všechno. Stejně jako Joey jsem dělala hodně chyb, ale naštěstí jsem neměla v životě tolik tragédií jako ona.“ Při své první profesionální práci oslnila ředitele castingu pro film "The Ice Storm" (Ledová bouře). Film režíroval A. Lee, hráli v něm hvězdy jako Kevin Kline, Sigourney Weaver a Elijah Wood a na filmovém festivalu v Cannes vyhrál cenu za scénář. Film pojednával o sexuální revoluci v 70. letech a Katie hrála milenku Toby Maguira. Při konkurzu na seriál „Dawson's Creek“, poslala videokazetu se svou nahrávkou z Toleda a když jí volali ohledně schůzky, odmítla. Nechtěla nechat ve štychu její spolužáky s nimiž měla plánovanou akci. Naštěstí producenti změnili časový plán schůzek a tak se mohla zúčastnit. Její oblíbené seriály jsou Správná pětka a Nemocnice, obdivuje Meg Ryanovou, Toma Hankse a Jodie Fosterovou. Nejraději poslouchá Jewel a Franka Sumatru. Z jídel má ráda saláty, zeleninu, vegetariánský karbanátek a doslova miluje cukrové koláče, popcorn s máslem a fazole JellyBelly. Každý den 30 minut cvičí (hlavně běhá) a bere vitamíny. Její první láskou byl kamarád jejího bratra Sean. Nejraději vzpomíná na setkání s jejím oblíbencem Leopardem DiCa-priem na premiéře „The Ice Storm“. Sebe popisuje: „Jsem ráda sama a nejsem moc společenská“. Byla také oceněna časopisem Teen People r. 99 jako nejoblíbenější TV herečka. Vidět ji ještě mimo Ledové bouře a Dawsonova světa v Podezřelém chování, Pomstě, Go, Muppetech z vesmíru, Skvělích chlapech, v Téměř dokonalém zločinu a nejnověji ve filmech Opuštěná a Phone Booth. V roce 1998 byla zvolena "Kočkou" roku.

Osobní info:
Otec: Marty Holmes (právník)
Matka: Kathleen Holmes (v domácnosti)
Výška: 172 cm
Váha: 49 kg
Barva očí: hnědá
Barva vlasů: hnědá

Oblíbené:
Filmy: "Šestnáct svíček", Svatba mého nejlepšího přítele"
1. film který viděla: "E.T."
Seriály: "Správná pětka", "Pohotovost"
Herci: Tom Hanks, Meg Ryan, Jodie Foster
Hudební interpreti: Sarah McLachlan, Tracy Chapman, Frank Sinatra, Jewel, The Dave Matthews Band, Natalie Merchant
Režiséři: Woody Allen, Ron Howard, Oliver Stone
Knihy: "Snow Falling on Cedars" od Davida Gutersona, "The Awakening" od Kate Chopin
Činnosti: tanec, běh, čtení, poslech hudby, koukání na TV

Filmografie:
2006 - Batman Begins 2 (Batman začína 2) ..."Rachel Dawes" (nepotvrzeno) 2006 - Factory Girl 2006 - Shame of You
2005 - Thank You for Smoking ..."Heather Holloway"
2005 - Batman Begins (Batman začína) ..."Rachel Dawes"
2004 - First Daughter (Láska na hlídání) ..."Samantha Mackenzie"
2003 - Pieces of April (Večeře s April)
2002 - The Singing Detective (Detektiv) ..."Nurse Mills"
2001 - Westward (Na západ) ...""
2001 - Abandon ..."Katie Burke"
2001 - Phone Booth (Telefonní budka) ..."Pamela McFadden"
2000 - The Gift (Téměř dokonalý zločin) ..."Jessica King"
2000 - Wonder Boys (Skvělí chlapi) ..."Hannah Green"
1999 - Muppets From Space (Muppets z vesmíru) ...neuváděna v titulcích
1999 - Go! (Go!) ..."Claire Mongomery"
1999 - Teaching Mr. Tingle (Pomsta) ..."Leigh Ann Watson"
1998 - Disturbing Behavior (Podezřelé chování) ..."Rachel Wagner"
1998 - Dawson's creek (Dawsonův svět - seriál) ..."Joey Potter"
1997 - The Ice Storm (Ledová bouře) ..."Libbets Casey"

Joshua Jackson

Josua Carter Jackson se narodil v Britské Kolumbii ve Vancouveru (Kanada) 11.června 1978. Měří 188 cm a váží 81 kg. Má modré oči a hnědé kudrnaté vlasy. Do osmi let žil v Kalifornii a poté se vrátil do Kanady. Již v 11 letech se rozhodl být hercem. Jeho matka, šéfka castingu, věděla o potížích s touto profesí a tak mu zařídila první schůzku v domnění, že se zalekne. Po účinkování v reklamě pro turistiku v Britské Kolumbii se rozhodl svou kariéru rozdělit mezi divadlo a film. Dostal malou roli v seriálu "MacGyver" a důležitou roli v muzikálu "Willy Wonka and the Chocolade Factory", kde hrál Charlieho. Jeho největší role byla v roce 1991 v dobře přijatých filmech Falešná srdce režiséra Michaela Bortmana a „The Mighty Ducks“ (Šampioni) v produkci Disneyových studií. Také další dvě pokračování „D2: The Mighty Ducks“ (Šampioni 2) a „Šampioni 3“ měla velký ohlas. Jiné filmy natočené v té době jako „Andre“, „Digger“ a "Tajemství pod hladinou" se nesetkaly se širší odezvou. V televizi se objevil ve dvou současných klasikách: „Robin z Locksley“, což je novodobá verze Robina Hooda a v moderní interpretaci Romeo a Julie nazvané „Ronnie a Julie“. Roli dostal i v seriálu Gary Davida Golberga - "Champs" a objevil se i v jednou díle Krajních mezí. Po obsazení v roli Paceyho hrál v několika dalších filmech typicky teenagerské role. V roce 1998 se objevil ve filmu Bryana Singera „Nadaný žák“, ve kterém hráli i Ian McKellen a Brad Renfro. Dále to byly filmy „Vřískot 2“ a „Velmi nebezpečné známosti“. I přes nesporné úspěchy se nestal namyšlenou hvězdou, jeho rodina a přátelé, které pravidelně navštěvuje ho drží nohama na zemi. V roce 1999 byl časopisem "Teen People Magazine" zařazen do výběru 21 nejnovějších hvězd do 21 let. Mezi své oblíbené interprety řadí Nirvanu a Gang Starr. Jeho oblíbení herci jsou S.Connery, M.Damon, S.L.Jackson a M.Gibson. Josh je levák a má jak americké tak kanadské občanství. Pro zvědavé hrál ještě ve filmech: Temná legenda, Wind River, Muppeti z vesmíru, Lebky, Fáma, The Safety of objecte, Lone star state of mind, The playback all a Dannyho partáci. Propůjčil svůj hlas Jesse Grosse v seriálu Simpsonovi.

Osobní info:
Výška: 187 cm
Váha: 81 Kg
Barva očí: modrá
Barva vlasů: hnědá
Domácí zvířata: želva (Searesha), kočka (Magic) a pes (Shumba)
Sourozenci: sestra Aisleagh (14) a 2 starší bratři Lymon a Jonathan

Oblíbené:
Hudební skupina: Nirvana
TV program: Akta X, Simsnovi
Sport: hokej a fotbal
Herci: Sean Connery, Samuel L. Jackson, Mel Gibson, Tom Cruise
Zvláštní znamení: je levák

Filmografie:
2006 - Meet the Devil ... "Jack Brewster"
2006 - Bobby
2005 - Americano ... "Chris McKinley"
2005 - Racing Stripes ... "Trenton's Pride"
2005 - Shadows in the Sun ... "Jeremy Taylor"
2004 - Cursed (Prokletí) ... "Jake"
2004 - Aurora Borealis ... "Duncan Shorter"
2003 - I Love Your Work ... "John"
2002 - Lone Star State of Mind ... "Earl Crest"
2002 - The Laramie Project ... "Matt Galloway"
2001 - Ocean's Elevan ..."Joshua Jackson"
2001 - The Laramie Project
2001 - The Payback All-star Revue ..."Metthew Stoddard"
2001 - Lone Star State of Mind ..."Earl Crest"
2001 - The Safety of Object ...""
2000 - Gosship ( Fáma ) ..."Beau Edson"
2000 - The Skulls ( Lebky ) ..."Lucas McNamara"
1999 - Cruel Intentions ( Velmi nebezpečné známosti ) ..."Blaine Tuttle"
1999 - Muppets From Space ( Muppets z vesmíru ) ...nebyl v titulcích
1998 - Seventeen: The Faces for Fall - pro TV ...průvodce
1998 - Wind River ..."Sylvester"
1998 - Urban Legend ( Temná legenda ) ..."Damon Brooks"
1998 - Apt Pupil ( Nadaný žák ) ..."Joey"
1998 - Dawsons creek ( Dawsonův svět ) ..."Pacey Witter"
1997 - Scream 2 ( Vřískot 2 )
1997 - On The Edge of Innocence
1996 - Ronnie and Julie ( Ronnie a Julie ) ..."Ronnie Monroe"
1996 - Robin of Locksley ( Robin z Locksley ) ..."John Prince"
1996 - D3: Mighty Ducks ( Šampioni 3 ) ..."Charlie Conway"
1995 - Magic in the Water ( Tajemství pod hladinou ) ..."Joshua Black"
1994 - D2: The Mighty Ducks ( Šampioni 2 ) ..."Charlie Conway"
1994 - Andre ( Andre ) ..."Merk Baker"
1993 - Digger ..."Billy"
1992 - The Mighty Ducks ( Šampioni ) ..."Charlie Conway"
1991 - Crooked Hearts ( Falešná srdce ) ..."Tom"

Michelle Williams

Narodila se 9. září 1980 v Kalispellu ve státě Montana. Měří 164 cm, váží 50 kg, má hnědé oči a blond vlasy. Otec Larry je obchodník, matka Carla je ženou v domácnosti, sestra se jmenuje Paige. Když bylo Michelle 10 let, rodina se přestěhovala do San Diega. Ve 14 letech dostala 1. roli ve filmu Lassie, o rok později si zahrála mladou mimozemštanku v Mutantovi. V 15 letech měla pocit, že v kariéře jí postup pomůže urychlit její nezávislost na rodičích. Proto opustila rodinu a přestěhovala se do Burbanku. Její máma se na ní velice zlobila a přestože později vztah urovnala, rodiče nebyli ochotni dělat rozhovory pro tisk. Přesto jak sama Michelle řekla „Máma mi vždycky posílala prádlo a ponožky a dělá to dodnes.“ Objevila se v několika filmech, hostovala v seriálech (Pobřežní hlídka, Kutil Tim), ale v povědomost vešla až filmem Halloween: H20 z řady hororů. Toto pokračování vzniklo jako výroční ke 20 letům od prvního dílu. Michelle zde hraje studentku, přestože ji od této role mnoho lidí odrazovalo. Poté co podepsala 5-ti letou smlouvu na „Dawson´s Creek“, tráví 10 měsíců v roce ve městě Wilmington, kde se seriál natáčí. Má pronajmutý dům u vody, lidi co zde žijí má velice ráda „Odmítám však přijmout toto město jako můj domov“. Jejím domovem je starý dům s jednou ložnicí v Sherman Oaks, kde žije se svým (jen) přítelem, hercem Amy Danlesem a "mazlíčkem" anglickým mastifem Gracie. Nemá žádný vážný vztah „Mám více nabídek, než když jsem chodila na střední“ a většinu volného času tráví čtením. Také boxuje a jejím dětským snem bylo stát se šampiónkou v těžké váze. V roce 99 byla časopisem "Teen People Magazine" zařazena mezi 21 nejnovějších hvězd do 21 let. Nominována na cenu "YoungStar Award" v kategorii Nejlepší výkon v TV dramatu (Dawson's Creek). V roce 2000 byla nominována na cenu "Young Artist Award" v kategorii Nejlepší výkon v hlavní roli (Dick). Z dalších rolí: Prokletá farma, Tráva je zlatej důl, Smutný kluk, Čmuchalky, Ale jsem roztleskávačka, Parfém a S tebou i bez tebe.

Osobní info:
Výška: 165 cm
Váha: cca 50 Kg
Barva očí: zelená
Barva vlasů: blond
Koníčky: čtení, box

Filmografie:
2005 - The Hawk Is Dying .... Betty
2005 - Brokeback Mountain .... Alma Beers Del Mar
2005 - The Baxter .... Cecil
2004 - Land of Plenty .... Lana
2004 - Imaginary Heroes .... Penny Travis
2004 - Hole in One, A
2004 - Safety Glass
2004 - Země hojnosti
2003 - Station Agent, The
2003 - Svět podle Lelanda
2001 - Prozac Nation
2001 - Beatrice () ..."Beatrice"
2001 - Me Without You ( S tebou i bez tebe ) ...""
2001 - Perfume ( Parfém ) ..."Halley"
2000 - Prozec Nation () ..."Ruby"
2000 - If These Walls Could Talk 2 ( Kdyby zdi mohly mluvit 2 ) ..."Linda"
2000 - But I'am Cheerleader () ..."Kimberly"
1999 - Dick () ..."Arlene Lorenzo"
1998 - Halloween H2O: Twenty Years later ( Halloween H2O ) ..."Molly"
1998 - Dawsons creek ( Dawsonův svět ) .."Jen Lindley"
1998 - Little Boy Blue
1998 - Homegrown
1997 - Killing Mr. Griffin () ..."Maya"
1997 - Kangaroo Palace
1997 - A Thousand Acres ( Tisíc akrů ) ..."Pammy"
1996 - My son is Innocent
1995 - Timemaster () ..."Annie"
1995 - Species ( Mutant ) ..."Sil"
1994 - Lassie ( Lassie ) ..."April"

Kerr Smith

Narozen 9.3. 1972 v Extonu v Pensylvánii. Měří 180 cm a má rád M. Ryanovou aj.Nicholsna. Jeho otec je finanční poradce, mladší sestra se jmenuje Allison. Na střední škole ve West Chesteru vynikal, byl hráčem baseballu, lyžoval, studoval politiku. Byl třídním a také školním prezidentem. Jeho první herecká zkušenost byla ve školní hře Král a já. Po ukončení střední školy se zapsal na univerzitu ve Vermontu, obor finance a účetnictví. Promoval v roce 94 a vrátil se do rodného města. Začal zde pracovat spolu se svým otcem v marketingové firmě. V té době si uvědomil, že ho vůbec netěší směr, kterým se ubírá jeho život. Proto se přestěhoval do New Yorku, kde se chtěl věnovat herectví. Jeho první herecká práce byla role ve filmu „Dvanáct opic“ s Bruce Willisem, která přišla přesně na jeho narozeniny. Poté již následovalo několik nabídek na účinkování v reklamách. Kerrův první úspěch byl Ryder Hughes v pořadu televize CBS "As the World Turns" za který v roce 1996 dostal cenu časopisu Soap Opera - Nejlepší začínající herec. Kerr je samouk ve hře na piano a ve volném čase ho baví skládat hudbu v jeho domácím nahrávacím studiu v Los Angeles. Nyní je plně ponořen do psaní filmového scénáře o incidentu na vysoké škole. Z novějších filmů hrál pak v Klubu zlomených srdcí a ve Final Destination (Nezvratný osud)


Oblíbené:
Filmy: Braveheart, The Shawshank Redemption and Hot Dog
TV program: Seinfield, Newsradio, and Star Trek
Herec: Jack Nicholson
Herečka: Meg Ryan
Hudba: Reggae, Bob Marley, Dave Mathews
Zábava: PC hry, vaření
Kniha: A Time to Kill
Sport: Lyžování, golf

Filmografie:
2005 - Accidental Murder .... Adam
2004 - Cruel Intentions 3 (Velmi nebezpečné známosti 3) .... Jason Argyle
2004 - Silver Lake (TV) .... Dennis Patterson
2003 - Critical Assembly (TV) .... Bobby... aka Ground Zero (USA)
2001 - Pressure ..."Steve"
2001 - Forsaken ..."Sean"
2000 - The Broken Hearts League ..."Catcher"
2000 - Final Destination ( Nezvratný osud ) ..."Carter Horton"
1999 - Hit and Runway ..."Joey"
1999 - Lucid Days in Hell ..."Kelly"
1998 - Dawsons creek ( Dawsonův svět ) ..."Jack McPhee"
1996 - As The World Turns ..."Ryder Hughes"


Meredith Monroe

Meredith Hoyt se narodila 30.12. 1976 v Houstonu v Texasu. Měří 170 cm, hnědé oči, blond vlasy, a je vdaná. Má ráda Gibsona a Hankse. Když jí byly 2 roky, po rozvodu rodičů se přestěhovala s matkou Judith do Hinsdale (u Chicaga), kde strávila dětství. Léto trávila se svým otcem Jerolem v Texasu a na Floridě. Po skončení střední školy se přestěhovala do New Yorku kde se chtěla stát modelkou. V roce 95 se začala objevovat v reklamách a na obálkách časopisů. K květnu 95 natočila reklamu na Loreal. Od té doby se objevila ve více než 30 reklamách a kampaních. Jejím 1. TV úspěch bylo, když se stala plnohodnotnou členkou obsazení seriálu "Dangerous Minds". Seriál způsobil, že v roce 97 přesídlila natrvalo do L.A. Další prací bylo hostování ve velkém množství seriálů a následným úspěchem v hlavní roli filmu televize CBS "Beyond the Prairie: The True Story of Laura Ingalls Wilder", což je biografický příběh o americké spisovatelce. Ovšem největší příležitostí byl seriál "Dawson's Creek". Autor Kevin Williams řekl: "Casting byl velmi obtížný, s rolí Andie jsme měli velké starosti, ale nakonec jsme našli úžasnou dívku." Meredith se také přestěhovala do Wilmingtonu, kde se seriál natáčí. Od doby, kdy se poprvé v seríálu objevila, její popularita stále roste. Momentálně má vztah s 28 letým masérem Stevem z New Yorku.

Filmografie:
2005 - Fathers and Sons (Tátové a synové) ... "mladá Nora"
2005 - Criminal Minds (tv seriál) .... Haley Hotchner
2005 - Vampires: The Turning .... Amanda
2004 - Fathers and Sons .... Young Nora
2003 - Manhood
2003 - The One(TV)
2002 - Lhostejnost
2002 - Minority Report
2002 - Příběh z prérie (TV)
2002 - Year That Trembled, The
2001 - Úplný obrat
2000 - Tam v prérii (TV)
1999 - Dawson's Creek: Behind the Scenes (TV)
1998 - "Dawsonův svět"
1998 - Fallen Arches
1997 - Norville and Trudy
1997 - Strong Island Boys
1996 - "Dangerous Minds"
1994 - Mlčení šunek




ZPĚT